NL
Zoeken Winkelwagen0

Informatie

Aves

De producten van Aves zijn uitermate geschikt voor vogels. Wij bieden zowel vitaminepreparaten als universeelvoer aan van Aves.

Aves voedingswaarde in diervoederproducten

Eiwitten
De eiwitten in Aves producten zijn van plantaardige en dierlijke oorsprong en hebben een hoge biologische waarde. Waar nodig zijn synthetische aminozuren aan de voeders toegevoegd om de voedingswaarde van het totaal eiwitgehalte te verhogen. In de vogelvoeding gaat het met name om de kwaliteit en de verteerbaarheid van het eiwit. Bij het analyseren van het eiwit wordt de kwaliteit beoordeeld op een twaalftal essentiële aminozuren, te weten arginine, histidine, isoleucine, leucine, lysine, methionine, cystine, fenylalanine, tyrosine, threonine, tryptofaan en valine.

Vetten
De voedingswaarde van de voeders is zodanig dat altijd voldoende van het essentiële vetzuur linolzuur aanwezig is. In onze voeders worden geen vetten van dierlijke herkomst gebruikt.

Koolhydraten
De koolhydraten in Aves voeders zijn goed verteerbaar en bevatten geen NSP (non-starch-polysaccharides).

Vitaminen, mineralen en spoorelementen
Afhankelijk van het product, zoals premix, vitaminen/spoorelementen preparaat of een compleet voeder, zijn de volgende vitaminen, mineralen en spoorelementen toegevoegd: vitamine A, D3 (cholecalciferol), E (dl-tocopheryl acetaat), K3 (menaphthone), B1 (thiamine), B2 (riboflavine), B6 (pyridoxine), B12 (cyanocobalamine), biotine (H), choline, foliumzuur (Bc), nicotinezuur (PP), pantotheenzuur (B3) en vitamine C (ascorbine zuur); Na (natrium), Cl (chloor), Ca (calcium), P (fosfor), K (kalium), Mg (magnesium), Fe (ijzer), Zn (zink), Mn (mangaan), Cu (koper), J (jodium), Co (cobalt), Se (selenium) en Mo (molybdeen).

De voedingswaarde van de Aves voeders is zodanig dat precies wordt voorzien in de voedingsbehoefte van uw vogel of reptiel. Dus niet meer of minder dan strikt noodzakelijk. Het wordt afgeraden om andere producten aan Aves voeders toe te voegen.

Aves strooipoeder voordelen

Zes redenen om Aves strooipoeder voor meelwormen en insecten te gebruiken:

  1. is goede manier om de voedingswaarde van voederinsecten significant te verbeteren
  2. bevat de juiste hoeveelheid calcium met een "hoge biologische" waarde
  3. bevat calcium en fosfor in de ideale verhouding
  4. bevat alle vitaminen, mineralen en sporenelementen
  5. bevat een minimaal ijzergehalte om ijzervergiftiging te voorkomen
  6. is veilig in gebruik door afwezigheid van antibiotica, profylactische medicijnen en conserveringsmiddelen
Aves meelwormenvoer

Een goede manier om de voedingswaarde van meelwormen significant te verbeteren! Aves meelwormenvoer voorziet meelwormen van de benodigde hoeveelheden extra calcium en van alle vitaminen, mineralen en sporenelementen. Het product heeft een zeer laag ijzergehalte ter voorkoming van ijzerstapelingsziekte bij vruchtenetende vogels.

De met Aves-meelwormenvoer gevoerde meelwormen bevatten de juiste hoeveelheid calcium (0,8%) en fosfor (0,3%) in de meest optimale verhouding. Daarnaast bevatten ze alle, voor vogels en reptielen, benodigde vitaminen, mineralen en sporenelementen. Aves meelwormenvoer kan het beste worden verstrekt aan meelwormen die 2 dagen hebben gevast waardoor zij een leeg spijsverteringskanaal hebben. Vervolgens wordt gedurende 1 dag Aves-meelwormenvoer verstrekt. Het restant voer, dat na uitzeven van de meelwormen wordt verkregen, bevat nauwelijks meelwormenmest en kan dus vele malen worden hergebruikt. Het voer zit in een hersluitbare ronde pot van 500 gram.

Aves insectenstrooipoeder

Een goede manier om de voedingswaarde van de insecten te verbeteren kan met insectenstrooipoeder!  Aves insectenstrooipoeder voorziet de voederinsecten van de benodigde hoeveelheden extra calcium en van alle levensbelangrijke vitaminen, mineralen en sporenelementen. Het product heeft een zeer laag ijzergehalte ter voorkoming van ijzerstapelingsziekte bij vruchtenetende vogels.

Aves insectenstrooipoeder wordt gebruikt om voederinsecten te bepoederen voordat ze worden gevoederd. De voedingswaarde van het poeder is zodanig dat rekening is gehouden met voedingsstoffen, die te weinig in voederinsectenen aanwezig zijn. De dosering is 4 gram poeder per 100 gram te voeren insecten. Het poeder heeft een ultrafijne structuur om een maximale hechting aan de insecten te bewerkstelligen. Voor het bepoederen moeten de insecten iets bevochtigd worden. Dit kan onder andere door een plantenspuit te gebruiken. Het strooipoeder zit in een goed hersluitbare pot van 500 gram.

Aves AquaRep

Terrariumdieren hebben vaak een chronisch tekort aan calcium en vitamine D3. Dit gaat ten koste van een goede opbouw en onderhoud van het skelet en tal van stofwisselingsfuncties. Aan Aves-AquaRep is vitamine A toegevoegd ter bevordering van een goede vervelling en om absorptie problemen en vitamine D3 onbalans te voorkomen. Vitamine D3 is nodig voor de absorptie van calcium vanuit de darm in het bloed.

Toepassing
Voeg 1 maatje Aves AquaRep toe aan 50 ml lauw water, met behulp vork laten oplossen. Planten en terrarium materiaal licht met water besproeien. De waterdruppels worden door de terrariumdieren opgelikt. Na enkele uren de planten met gewoon water besproeien om resten van AquaRep te verwijderen.

Drie redenen om Aves-AquaRep te gebruiken:

  1. de meeste terrariumdieren drinken liever sproeiwater dan water uit een bakje
  2. met Aves-AquaRep kunnen deficiënties van onder andere vitamine A, D3 en calcium worden voorkomen
  3. bij deficiëntie verschijnselen kan Aves-AquaRep met een pipet worden verstrekt
Verpakking

100 gram voor 37 liter sproeiwater

Wilt u dit product bestellen, wilt u dan een email sturen? Dit product is alleen leverbaar op aanvraag.

Ecredits

Wij hebben een spaarsysteem opgezet voor particuliere klanten, om korting te vergaren op volgende bestellingen. Voor iedere euro, die u besteed en betaalt door middel van Ideal in onze webwinkel, spaart u 1 punt. Tenzij hier andere afspraken met u over zijn gemaakt. Deze punten hebben een waarde van 0.05 eurocent. Hoe het spaarsysteem verder werkt,  leest u hier.


Insecten bestellen

Bestel onze hoogwaardige insecten direct vanuit onze webshop