NL
Zoeken Winkelwagen0

Wasmotten

Wasmotten
Levende insecten 

Omschrijving incl. BTW Aantal
Wasmotten, doosje zonder voer +/- 40 stuks
#13910 
€ 3,24
Wasmotten, doos zonder voer +/- 120 stuks
#13920 
€ 13,35

Informatie

De rups van de wasmot is uitstekend voer voor reptielen, vogels, amfibieën en vissen. Wasmotten zijn licht verteerbaar en zijn eiwit- en energierijk. Ze hebben een laag chitinegehalte en daardoor beter verteerbaar. Ook als visaas zijn deze insectenlarven zeer geliefd. Onder sportvissers is de rups van de wasmot overigens vooral bekend onder de naam ‘bijenlarve’. Deze naam danken de larven aan het feit dat ze van honing en was leven.

Verpakkingseenheid
  • Wasmotten in voer (langer houdbaar), ca. 350 of 175 stuks

De wasmotten in voer bevinden zich in de meegeleverde voedingsbodem. Voeren kan hierdoor worden bemoeilijkt. Door deze wasmotten voor het voeren iets warmer te zetten, kruipen de wasmotten uit de voedingsbodem.

Verzorging

Behuizing

De wasmotten kunnen worden bewaard in de meegeleverde verpakking.

Temperatuur

Tussen de 15 en 20 graden bewaren en vooral niet in de zon! Temperatuurbewaking is erg belangrijk! Bij een te hoge bewaartemperatuur kan er broei in de voedingsbodem ontstaan. De ontstane warmte doet de wasmotten naar de oppervlakte kruipen. Worden ze té warm (en té vochtig door de condensvorming), dan gaan ze dood. Door een hogere temperatuur worden zij actiever, met aangeknaagde dekseltjes en ontsnappingspogingen tot gevolg!

Voeding

U kunt eventueel een stukje in honing gedoopt brood als extra voeding geven.

Ecredits

Wij hebben een spaarsysteem opgezet voor particuliere klanten, om korting te vergaren op volgende bestellingen. Voor iedere euro, die u besteed en betaalt door middel van Ideal in onze webwinkel, spaart u 1 punt. Tenzij hier andere afspraken met u over zijn gemaakt. Deze punten hebben een waarde van 0.05 eurocent. Hoe het spaarsysteem verder werkt,  leest u hier.


Insecten bestellen

Bestel onze hoogwaardige insecten direct vanuit onze webshop