NL
Zoeken Winkelwagen0

Wasmotten

Wasmotten
Levende insecten 

Omschrijving incl. BTW Aantal
Wasmotten, doosje met voer
#13900 
€ 6,59
Wasmotten, doosje zonder voer +/- 40 stuks
#13910 
€ 2,44
Wasmotten, doos zonder voer +/- 240 stuks
#13920 
€ 12,71

Informatie

De rups van de wasmot is uitstekend voer voor reptielen, vogels, amfibieën en vissen. Wasmotten zijn licht verteerbaar en zijn eiwit- en energierijk. Ze hebben een laag chitinegehalte en daardoor beter verteerbaar. Ook als visaas zijn deze insectenlarven zeer geliefd. Onder sportvissers is de rups van de wasmot overigens vooral bekend onder de naam ‘bijenlarve’. Deze naam danken de larven aan het feit dat ze van honing en was leven.

Verpakkingseenheid
  • Wasmotten in voer (langer houtbaar), ca. 60 stuks 
  • Wasmotten zonder voer (in zaagsel), ca. 40 stuks
Het verschil:

Wasmotten zonder voer, worden ingekocht. Deze wasmotten verpoppen minder snel en doordat ze op zaagsel zitten zijn ze gemakkelijk te voeren. De wasmotten in voer zijn eigen kweek en bevinden zich in de meegeleverde voedingsbodem. Voeren kan hierdoor worden bemoeilijkt. Door deze wasmotten voor het voeren iets warmer te zetten, kruipen de wasmotten uit de voedingsbodem.

Verzorging

Behuizing

De wasmotten kunnen worden bewaard in de meegeleverde verpakking.

Temperatuur

Tussen de 10 en 15 graden bewaren en vooral niet in de zon! Temperatuurbewaking is erg belangrijk! Bij een te hoge bewaartemperatuur kan er broei in de voedingsbodem ontstaan. De ontstane warmte doet de wasmotten naar de oppervlakte kruipen. Worden ze té warm (en té vochtig door de condensvorming), dan gaan ze dood. Door een hogere temperatuur worden zij actiever, met aangeknaagde dekseltjes en ontsnappingspogingen tot gevolg!

Voeding

U kunt eventueel een stukje in honing gedoopt brood als extra voeding geven.

Ecredits

Wij hebben een spaarsysteem opgezet voor particuliere klanten, om korting te vergaren op volgende bestellingen. Voor iedere euro, die u besteed en betaalt door middel van Ideal in onze webwinkel, spaart u 1 punt. Tenzij hier andere afspraken met u over zijn gemaakt. Deze punten hebben een waarde van 0.05 eurocent. Hoe het spaarsysteem verder werkt,  leest u hier.
15-10-2018: Wij hebben besloten de voorwaarde voor het sparen van eCredits aan te passen. Zakelijke klanten kunnen niet langer gebruik maken van deze spaarregeling. In het verleden gespaarde eCredits blijven inwisselbaar zolang ze geldig zijn.


Insecten bestellen

Bestel onze hoogwaardige insecten direct vanuit onze webshop