NL
Zoeken Winkelwagen0

Informatie

Het kweken van sprinkhanen (Locusta migratoria) vergt veel zorg met betrekking tot voedsel, warmte en licht. Om deze redenen zijn sprinkhanen een relatief kostbaar product. Daarentegen zijn sprinkhanen voor veel reptielen, vogels, vissen en diverse zoogdieren een eiwitrijke delicatesse. Een groot voordeel is dat sprinkhanen, in tegenstelling tot vele andere voederinsecten, het (zon)licht opzoeken en dus een gemakkelijke prooi zijn. Ook verkrijgbaar in gevriesdroogde vorm en diepvries (diepvries alleen op aanvraag.)

Verpakkingseenheid:
Doosje middel/ volwas : 10 stuks (Prijs per doosje)
Doosje klein : 15-20 stuks (Prijs per doosje)
Koker middel/ volwas : vanaf 100 stuks. (Prijs per stuk)

 


Klein

Middel

Groot

Verzorging

Behuizing

De sprinkhanen in doosjes kunnen bewaard worden in de meegeleverde verpakking. Bestelt u per koker dan adviseren wij de sprinkhanen over te huizen naar een afgesloten bak met gladde wanden (van kunststof of glas). Aanbevolen afmeting van de bak is ca. 30 x 40 x 20 cm (l x b x h) per kokerinhoud.

De bak kunt u afdekken met een deksel waarbij er ventilatie kan plaats vinden. Het is verstandig om in de bak klimmateriaal te leggen voor de sprinkhanen, bijvoorbeeld papier of eierkarton.

Temperatuur

Bij voorkeur tussen de 15 en 20 graden Celsius.

Voeding

Voed de sprinkhanen met gras. Al het groen dat u voert, dient onbespoten te zijn: sprinkhanen zijn erg gevoelig voor insecticide, andere vergiften en hun residuen! Naast het groenvoer kunt u ook zemelen of 7-granenmix voeren.

Voertip voor uw insecteneter(s)

In de natuur is het menu van de insecteneter gevarieerd, waardoor hij voldoende vitamine en mineralen binnenkrijgt. Vrijwel alle insecteneters hebben kalk nodig voor de botopbouw. Insecten, ook de gekweekte soorten, hebben een laag calciumgehalte. Het is daarom aan te bevelen een hoogwaardig kalkpreparaat aan de voeding van uw insecteneter te voegen. Kreca heeft hiervoor goede kalk- en vitaminepreparaten in het assortiment.

Voedingswaarden

Voedingswaarde per 100 gr
Ruw as 2.3
Ruw celstof 8.4
Vocht 4.2
Ruw eiwit 48.2
Ruw vet 38.1

Ecredits

Wij hebben een spaarsysteem opgezet voor particuliere klanten, om korting te vergaren op volgende bestellingen. Voor iedere euro, die u besteed en betaalt door middel van Ideal in onze webwinkel, spaart u 1 punt. Tenzij hier andere afspraken met u over zijn gemaakt. Deze punten hebben een waarde van 0.05 eurocent. Hoe het spaarsysteem verder werkt,  leest u hier.


Insecten bestellen

Bestel onze hoogwaardige insecten direct vanuit onze webshop