NL
Zoeken Winkelwagen0

Meelwormen

Meelwormen
Levende insecten 

Omschrijving incl. BTW Aantal
Meelwormen, doosje 50 gram
#13597 
€ 1,59

Informatie

De meelworm is populair vogelvoedsel, maar ook andere insecteneters versmaden een meelwormpje niet. Ook verkrijgbaar in gevriesdroogde vorm en diepvries

Verpakkingseenheid
  • Doosje 50 gram of  100 gram
  • Kartonnen doos of netje van 500 gram of 1000 gram
Opmerking

In de zomer worden de meelwormen bij warm weer standaard verpakt per halve kilo in een netje. In de overige seizoenen worden de meelwormen verpakt in een kartonnen doos per kilo.  

Verzorging

Behuizing

Als u ze niet in de koelkast bewaard, raden wij u aan om de insecten in een ruim kunststof / plastic kratje of een emmer te bewaren, met gladde wanden: de meegeleverde kartonnen verpakking knagen zij kapot! Zeker in de zomer. Afmeting ca. 25 x 40 x 10 cm (l x b x h). Voor alle zekerheid kunt u de meelwormen die u in de koelkast bewaard niet in de verpakking laten, maar in een kunststof bakje doen. Als u de meelwormen in een zak krijgt, dan ook deze in een bak bewaren!

Temperatuur

Bij voorkeur in de koelkast of anders zo koel mogelijk bewaren. Niet in het zonlicht plaatsen.

Voeding

Zemelen of volkorenbrood met daarnaast om de dag wat appel of wortel. U voorkomt schimmel in uw bak door niet te veel vochtrijk voer te geven. Geef pas nieuw voer als het vorige portie op is.

Voertip voor uw insecteneter(s)

Wij raden u aan de voedingswaarde van de meelwormen te optimaliseren door 1 dag vóór consumptie het kalk-en vitaminepreparaat AVES Meelwormenvoer toe te dienen.

Voedingswaarden

Voedingswaarde per 100 gr
Ruw as 3.4
Ruw celstof 6.5
Vocht 2.4
Ruw eiwit 45.1
Ruw vet 37.2
Ecredits

Wij hebben een spaarsysteem opgezet voor particuliere klanten, om korting te vergaren op volgende bestellingen. Voor iedere euro, die u besteed en betaalt door middel van Ideal in onze webwinkel, spaart u 1 punt. Tenzij hier andere afspraken met u over zijn gemaakt. Deze punten hebben een waarde van 0.05 eurocent. Hoe het spaarsysteem verder werkt,  leest u hier.


Insecten bestellen

Bestel onze hoogwaardige insecten direct vanuit onze webshop