NL
Zoeken Winkelwagen0

Fruitvliegen

Fruitvliegen
Levende insecten 

Omschrijving incl. BTW Aantal
Doosje fruitvliegen groot
#13400 
€ 3,19
Doosje fruitvliegen groot met maden
#13405 
€ 3,19
Doosje fruitvliegen groot met vliegen
#13406 
€ 3,19
Doosje fruitvliegen klein
#13410 
€ 3,19
Doosje fruitvliegen klein, met maden
#13415 
€ 3,19
Doosje fruitvliegen klein, met vliegen
#13416 
€ 3,19
 

De fruitvliegen met VLIEGEN, zijn beperkt voorradig. Indien dit stadia niet voorradig is, levert Kreca Ento-Feed fruitvliegen met maden. Neem gerust per mail of telefonisch contact met ons op als u meer dan 5 doosjes met fruitvliegen groot en/of klein ontvangen.

Informatie

Wij hebben twee soorten fruitvliegen in het assortiment, deze worden verkocht per doosje:

  • De grote fruitvlieg ( Drosophila hydei)
  • De kleine fruitvlieg ( Drosophila melanogaster)

De kleine fruitvliegen hebben een kortere ontwikkelingstijd dan de grote fruitvlieg. Er zijn drie stadia waarin wij de fruitvliegen versturen:

  • Voedingsbodem met een aantal vliegen, deze hebben hun eieren afgezet in de voedingsbodem, deze eitjes gaan zich ontwikkelen naar maden, pop en daarna tot vlieg
  • Voedingsbodem waarin maden zitten. Deze moeten zich gaan ontwikkelen tot pop en daarna tot vlieg
  • Voedingsbodem met verpopte maden en uitkomende vliegen. (Deze zijn in beperkte mate verkrijgbaar en alleen op aanvraag).

Beide soorten hebben een afwijking aan de vleugels, waardoor ze niet in staat zijn om te vliegen. Juist hierdoor zijn zij met name geschikt voor kleine kikkers, kleine vogels (o.a. kolibries) en jonge reptielen.

Verzorging

Behuizing

De fruitvliegen kunnen worden bewaard in de meegeleverde verpakking.

Temperatuur

Bij voorkeur tussen de 20 en 25 graden Celsius. Niet in de zon! Als het verpoppingstadium moet worden uitgesteld, dan bewaren op een lagere temp 15 tot 18 graden Celsius.

Voeding

U kunt eventueel wat kleine stukjes banaan bijvoeren om er zeker van te zijn dat alle maden voldoende voedingsstoffen krijgen om zich goed te kunnen ontwikkelen. Het is belangrijk dat de voedingsbodem vochtig blijft: bijvoorbeeld door er een nat stukje keukenrolpapier of een wattenschijfje op te leggen.

Ecredits

Wij hebben een spaarsysteem opgezet voor particuliere klanten, om korting te vergaren op volgende bestellingen. Voor iedere euro, die u besteed en betaalt door middel van Ideal in onze webwinkel, spaart u 1 punt. Tenzij hier andere afspraken met u over zijn gemaakt. Deze punten hebben een waarde van 0.05 eurocent. Hoe het spaarsysteem verder werkt,  leest u hier.


Insecten bestellen

Bestel onze hoogwaardige insecten direct vanuit onze webshop