NL
Zoeken Winkelwagen0

Buffalo's

Buffalo's
Levende insecten 

Omschrijving incl. BTW Aantal
Buffalo's 1 liter verpakt
#13300 
€ 16,51
Buffalo's doosje 70 cc
#13330 
€ 2,26

Informatie

De kleine, gele buffalo is goed zichtbaar en daarom uitstekend voer voor insectenetende vogels, kleine reptielen, vissen, salamanders en kikkers. Zeer geschikt voer tijdens de broedperiode voor onder andere mezen, (jonge) goudvinken en wildzang. De buffalo geeft zelf veel warmte af, waardoor hij zich relatief snel kan verpoppen in een warme omgeving. Deze poppen zijn echter ook zeer geschikt en eiwitrijk voer.

Deze stam buffalo's is speciaal geselecteerd en op de markt gebracht door Kreca na jaren van onderzoek en optimalisatie van de kweek- en voedingsmethodes.

Ook verkrijgbaar in gevriesdroogde vorm en diepvries.

VERPAKKINGSEENHEID
  • Doosje 70 cc
  • Netje van 500 cc of 1000 cc
Opmerking

's Zomers worden de buffalo’s standaard in 500 cc verpakking geleverd, zij hebben dan in verband met de hogere buitentemperatuur meer ruimte nodig om hun warmte af te kunnen geven.

Verzorging

Behuizing

De buffalo’s in doosjes kunnen bewaard worden in de meegeleverde verpakking. De buffalo's die u in een koker krijgt, dienen in een ruime gladde bak te worden gehouden. De buffalo's geven zelf veel warmte af en dienen om deze rede in een ruime bak te worden bewaard. Daarnaast kunnen ze de verpakking open knagen.

Minimale afmetingen voor 1.000 cc buffalo’s is een bak van ca. 25 x 40 x 10 cm (l x b x h). De gladde wand zorgt ervoor dat de buffalo’s er niet uit kunnen kruipen. Als u de bak wilt afsluiten, is het belangrijk dat er een goede ventilatie kan plaatsvinden, zodat de buffalo's (lesser mealworms) hun eigen geproduceerde warmte kwijt kunnen.

Let op: buffalo’s staan erom bekend dat zij zich ingraven in tempex en ander isolatiemateriaal om zich te verpoppen. Hierdoor ontstaan gaten in het materiaal. Het is daarom aan te raden uw insecteneter(s) niet te veel buffalo’s tegelijk te voeren.

Temperatuur

Plaats de bak op een koele droge plaats: de ideale temperatuur ligt tussen de 10 en 15 graden Celsius. Hoe warmer de buffalo's staan, hoe actiever de wormen worden.

Voeding

Zemelen of volkorenbrood met daarnaast om de dag wat appel of wortel. U voorkomt schimmel in uw bak door niet te veel vochtrijk voer te geven. Geef pas nieuw voer wanneer het vorige portie op is.

Voertip voor uw insecteneter(s)

Wij raden u aan de voedingswaarde van de buffalo’s te optimaliseren door 1 dag vóór consumptie het kalk-en vitaminepreparaat AVES Meelwormenvoer toe te dienen.

Voedingswaarden

Voedingswaarde per 100 gr
Ruw as 3.4
Ruw celstof 6.1
Vocht 2.5
Ruw eiwit 56.8
Ruw vet 30.1
Ecredits

Wij hebben een spaarsysteem opgezet voor particuliere klanten, om korting te vergaren op volgende bestellingen. Voor iedere euro, die u besteed en betaalt door middel van Ideal in onze webwinkel, spaart u 1 punt. Tenzij hier andere afspraken met u over zijn gemaakt. Deze punten hebben een waarde van 0.05 eurocent. Hoe het spaarsysteem verder werkt,  leest u hier.


Insecten bestellen

Bestel onze hoogwaardige insecten direct vanuit onze webshop