NL
Zoeken Winkelwagen0

Informatie

Krekels zijn uitstekend voer voor reptielen, vissen, vogels. Maar ook kleine insectenetende zoogdieren, zoals knaagdieren en de egels in de tuin, eten krekels. Wegens toenemende concurrentie hebben wij besloten om te stoppen met het kweken van de krekels. Wij gaan onze focus verleggen naar de kweken van andere insecten. Hierdoor veranderd ons assortiment voor levende krekels. Deze producten zijn ook verkrijgbaar in gevriesdroogde vorm en diepvries

  • Huiskrekel (Acheta domesticus)
    De huiskrekel leveren wij in de respectievelijke maten 6, 7 en 8

VANAF 01-07-2021 gaan wij stoppen met de verkoop van de kleinere maten krekels. U kan dan alleen nog bij ons terecht voor krekels maat 6/7/8.
Vanwege teruglopende verkoop gaan wij als bedrijf onze focus verleggen naar het kweken van andere insecten. 

Verpakkingseenheid
  • Per doosje
  • Per koker (in de webwinkel kan u zien hoeveel gewicht er in 1 koker zit)
Maatvoering
Maat 0 2 3 4 5 6 7 8
Grootte in mm 1 3 5 7 10 15 20 25

maat 6 is een middenmaat krekel en maat 8 is een volwas krekel.

Verzorging

Behuizing

De krekels in doosjes kunnen bewaard worden in de meegeleverde verpakking. Bestelt u de krekels in een koker dan adviseren wij de krekels over te huizen naar een afgesloten bak. Bijvoorkeur met gladde wanden (van kunststof of glas) en ventilatiegaas aan de bovenkant. Aanbevolen afmeting van de bak is ca. 30 x 40 x 20 cm (l x b x h) per kokerinhoud. Extra klimmateriaal toevoegen is wenselijk. Het eierkarton dat in de koker zit, kan ook gebruikt worden.

Temperatuur

Bij voorkeur tussen de 15 en 20 graden Celsius. Als de krekels rond 15 graden staan, worden ze minder actief en eten ze ook wat minder. Tevens kan je ze hierdoor beter in leven houden.

Voeding

De krekels krijgen in de verpakking voldoende voer mee om gezond bij u te arriveren. De krekels zijn enkele dagen houdbaar wanneer u een klein stukje wortel of appel als vochtvoorziening in het doosje of de bewaarbak legt.


Voertip voor uw insecteneter(s)

In de natuur is het menu van de insecteneter gevarieerd, waardoor hij voldoende vitamine en mineralen binnenkrijgt. Vrijwel alle insecteneters hebben kalk nodig voor de botopbouw. Insecten, ook de gekweekte soorten, hebben een laag calciumgehalte. Het is daarom aan te bevelen een hoogwaardig kalkpreparaat aan de voeding van uw insecteneter te voegen. Kreca heeft hiervoor goede kalk- en vitaminepreparaten in het assortiment.

Voedingswaarden

Voedingswaarde bandkrekels (Gryllus sigillatus) per 100 gr
Ruw as 4.6
Ruw celstof 7.6
Vocht 9.1
Ruw eiwit 69.8
Ruw vet 12.4

 

Voedingswaarde huiskrekels (Acheta domesticus) per 100 gr
Ruw as 4.8
Ruw celstof 7.7
Vocht 2.8
Ruw eiwit 69.1
Ruw vet 18.5
Ecredits

Wij hebben een spaarsysteem opgezet voor particuliere klanten, om korting te vergaren op volgende bestellingen. Voor iedere euro, die u besteed en betaalt door middel van Ideal in onze webwinkel, spaart u 1 punt. Tenzij hier andere afspraken met u over zijn gemaakt. Deze punten hebben een waarde van 0.05 eurocent. Hoe het spaarsysteem verder werkt,  leest u hier.


Insecten bestellen

Bestel onze hoogwaardige insecten direct vanuit onze webshop