hits counter
 
 
Feeding the world without consuming the earth A Proti-Farm Company

Ons bedrijf

Al meer dan 35 jaar ervaring in insecten kweken

Onze Producten

Over Kreca Ento-Feed BV

Kreca is opgericht in 1978 en van oorsprong een familiebedrijf wat diverse soorten insecten kweekt. In het begin is men begonnen met het kweken van diverse soorten krekels en al snel volgden diverse andere soorten insecten zoals sprinkhanen, meelwormen, kakkerlakken en diverse soorten vliegen. Inmiddels worden er meer dan tien diverse soorten gekweekt voor dierlijke consumptie. De insecten worden levend, ingevroren, gedroogd en als poeder geleverd. Kreca Ento-Food BV is één van de vier insectenkwekerijen in Nederland die insecten voor humane consumptie kweekt. Kreca voldoet aan de eisen van de NVWA (Nederlandse Voedsel en Waren Authoriteit) en wordt hiervoor regelmatig geaudit. Kreca heeft diverse specifieke kweekmethodes ontwikkeld om de de beste kwaliteit insecten te produceren. Onze klanten bevinden zich wereldwijd met een focus op Europa.

Sinds 1995 is Kreca een marktspeler in het segment van de gevriesdroogde insecten, waarbij wij streven naar de beste nutritionele en functionele waarden in de insecten. Gezien de huidige uitdagingen in de wereld zoals de te verwachten groei van de wereldbevolking, alsmede toename van de welvaart in opkomende werelddelen is er een dringende behoefte aan extra soorten nutrienten om mens en dier te voeden.

Insecten zijn een zeer duurzame bron. Ze hebben minder water, land en voer nodig om hoogwaardige eiwitten en onverzadigde vetzuren te produceren. Behalve toepassingen in de markt voor dierlijke en menselijke consumptie zijn ook nieuwe markten gedefinieerd voor het gebruik van insectenderivaten. Hierbij valt te denken aan phamacie, bioscience en enzyme bedrijven.

Wij geloven in:

  • In een toekomst waarin er voldoende nutriënten zijn voor mens en dier
  • Een gezonde etens- en levensstijl voor iedereen
  • Dat onze insecten continu bijdragen aan het verbeteren en ontwikkelen van nieuwe producten in diverse industrieën
  • In een gezonde en prettige werksfeer binnen onze bedrijven
  • In een continue en duurzame innovatie met behulp van onze insecten!
Al onze producten zijn direct beschikbaar in onze webshop en kunnen worden geleverd door heel Europa!