hits counter
 
 
Feeding the world without consuming the earth A Proti-Farm Company

Webshop

Al onze producten zijn direct beschikbaar in onze webshop

Onze Producten

Diepvriesartikelen

 

Artikelen
Informatie

Artikelnr. Omschrijving exc. btw inc. btw   aantal    
13955 Diepvries wasmotten 1 liter/ 450 gram € 24,88 € 30,10
13956 Diepvries krekels, 1 liter € 12,44 € 15,05
13957 Diepvries pinkies 1 liter/ 450 gram € 5,87 € 7,10
13958 Diepvries meelwormen 1 liter/ 450 gram € 6,32 € 7,65
13959 Diepvries buffalo's 1 liter /450 gram € 8,14 € 9,85
13976 Diepvries wasmotten 50 gram € 3,10 € 3,75
13977 Diepvries hermetia, 1 liter (zwarte soldatenvlieg) € 7,73 € 9,35

7 pagina's
Diepvries insecten van Topinsect

Vissen, vogels, amfibieën, reptielen en knaagdieren voeren met diepvriesvoedsel is een prima alternatief. In sommige gevallen, zoals bij pinkies, is de diepvriesuitvoering zelfs te prefereren. Het diepvriesprocédé gaat vandaag de dag zo gecontroleerd dat de kwaliteit van het voer nauwelijks onder doet voor vers.

Topinsect Pinkies

Pinkies, ook wel roze larven genoemd, zijn maden van de groene vleesvlieg. Zij danken hun naam aan het feit dat de maden zichzelf reinigen waardoor ze roze/wit worden. Het reinigen gebeurt vlak voor het verpoppen naar vlieg. Pinkies zijn zacht en smakelijk voedsel voor diverse vogels, waaronder wildzang. Het is zeer geschikt opfokvoer voor jonge dieren.
Het is verstandig om uw vogels diepgevroren pinkies te voeren in plaats van levende. Als vogels levende larven niet goed dood maken, kunnen de vleesmaden zich met hun scherpe mondhaken in het verteringsstelsel vastbijten wat perforaties tot gevolg kan hebben. Pinkies worden gekookt en verwerkt direct nadat de larven zichzelf gereinigd hebben. Na het koken worden ze diepgevroren.

Verpakking: doosje van 1 liter/ 450 gram

Topinsect Buffalo's

De gele buffaloworm is goed zichtbaar en daarom goed voer voor vogels (zoals goudvinken en andere wildzang), kleine reptielen, vissen, salamanders en kikkers.
De buffalo’s worden gekookt en verwerkt direct nadat de larven zichzelf gereinigd hebben. Na het koken worden ze diepgevroren. De aantrekkelijke gele kleur blijft behouden.

Verpakking: doosje van 1 liter / 450 gram

Topinsect Meelwormen

De meelworm is populair vogelvoedsel, maar ook andere insecteneters versmaden een meelwormpje niet. Meelwormen zijn goed voedsel voor onder andere vogelspinnen in gevangenschap, schorpioenen en bidsprinkhanen. De meelwormen worden gekookt waarna ze worden verpakt en diepgevroren worden bewaard.

Verpakking: doosje van 1 liter/ 450 gram

Topinsect Wasmotten

De rups van de wasmot is uitstekend voer voor reptielen, vogels, amfibieën en vissen. Wasmotten zijn goed verteerbaar en zijn eiwit- en energierijk. Ook als visaas zijn deze insectenlarven zeer geliefd. Onder sportvissers is de rups van de wasmot overigens vooral bekend onder de naam ‘bijenlarve’. Deze naam danken de larven aan het feit dat ze van de was en honing leven. De wasmotten worden gekookt en daarna diepgevroren bewaard.

Verpakking: hersluitbaar zakje van 50 gram of 1 liter a 450 gram

Topinsect Krekels

Krekels zijn uitstekend voer voor reptielen, vissen en vogels. De krekels die worden gebruikt zijn veelal volwassen kleiner of één vervelling voor het volwassen stadium. De diepvriesverpakking bevat zowel huiskrekels als bandkrekels. De krekels worden na het koken diepgevroren en verpakt in een eenvoudig hersluitbaar bakje.

Verpakking: doosje van 1 liter/ 400 gram.

Topinsect Sprinkhanen

Het kweken van sprinkhanen vergt veel zorg met betrekking tot voedsel, warmte en licht. Om deze redenen zijn sprinkhanen een relatief kostbaar product. Daarentegen zijn sprinkhanen voor veel reptielen, vogels, vissen en diverse zoogdieren een eiwitrijke delicatesse. De sprinkhanen worden na het koken diepgevroren. Dit product is alleen op aanvraag leverbaar.

Verpakking: Sprinkhanen middel doosje van 1 liter/ 375 gram

Topinsect Redrunners

Dit oeroude insect is razendsnel, lichtschuw en plant zich in een warme omgeving snel voort. Met zijn ca. 25 mm is de volwassen redrunner ongeveer zo groot als een volwassen huiskrekel.
Redrunners zijn zeer geschikt voedsel voor gekko’s, baardagamen, kameleons en andere hagedissen. De ingevroren redrunners van Topinsect, zijn halfwas exemplaren, ze worden verkocht in een doosje. Diepvries redrunners voeren is een goede oplossing, als u de levende redrunners te snel vind!

Verpakking: doosje van 1 liter/ 400 gram

Topinsect Hermetia

De Latijnse naam is Hermetia Illucens. In Nederland beter bekend onder de zwarte soldatenvlieg. Deze vlieg komt oorspronkelijk uit de tropische en subtropische regio's van Zuid- en Noord Amerika. In Europa vind je ze in het wild in Spanje, Portugal, Italië en Zuid Frankrijk. De larve van de soldatenvlieg hebben een zeer hoge voedingswaarde en een uitgebalanceerde fosfor verhouding.
De larven zijn in het begin van hun ontwikkeling vleeskleurig, maar hoe verder ze naar het verpoppingsstadium naar vlieg toegroeien, hoe zwarter ze worden.

Verpakking: doosje van 1 liter/ 450 gram.

Analyse Topinsecten producten

De universiteit van Gent heeft de insecten van Topinsect® geanalyseerd. Ter vergelijking wordt in de analyse hieronder ook de waarde van rundvlees weergegeven.

 

  Vocht Ruw as Ruw eiwit Vetten Vezels
Buffalo 72,5 1,0 17,6 7,7 nb
Meelworm 60,0 2,1 22,4 5,2 2,7
Pinkies 69,6 1,6 15,4 11,3 nb
Krekels 69,2 1,1 20 6,6 3,1
Wasmotten 58,5 0,5 14,0 23,7 3,3
Sprinkhanen 64,3 1,1 20,5 11,7 nb
Hermetia 67,8 2,8 16,0 11,0 2,4
Redrunners 57,0 2,4 28,7 10,9 nb
 Waarden per 100 gram © Analyse van Topinsect® 

Meer informatie over Topinsect vind u op www.topinsect.be

Onder verzendinfo vind u informatie over het versturen van ingevroren artikelen.

Het versturen van diepvries is altijd op risico van de klant!

Ecredits


Kreca Ento-Feed BV heeft een spaarsysteem voor particuliere klanten die met Ideal betalen. Voor iedere euro die u als klant besteedt in onze webshop, spaart u 1 punt. Iedere punt heeft een waarde van 0,05 eurocent. Hoe het spaarsysteem verder werkt,  leest u hier.

Als er tijdens de bestelfase een fout optreedt, worden de ecredits die u wilde inwisselen, tijdelijk bevroren. Na circa 30 minuten worden de ecredits weer vrijgegeven en zijn ze weer zichtbaar bij uw tegoed.

Vragen over een product?

Voor meer informatie, advies of onduidelijkheden kunt u altijd contact met ons opnemen.